WIELKANOCNE PRZYSMAKI



Wielkanocny stół emilowy: Mazurek, Babki, Rolady i inne ciasta i ciasteczka.
Ciastolina, przyprawy, foremki oraz lukier własnej roboty.
Olejki zapachowe [ nie do jedzenia - do wąchania :) ], mieszane z przyprawami, utłuczonymi w moździerzu, wymieszane, rozwałkowane z ciastoliną.








Kształty wykrojone, ozdobione.



Babeczki "upieczone", rolady - zrolowane nasionami ozdobione.
I na koniec: kuchenne malarstwo; lukier z mąki ziemniaczanej i barwników * - sama radość.



Kreatywna kuchnia malucha :)








Podobne zabawy tutaj:


http://emilowowarsztatowo.blogspot.com/2013/11/zabawy-z-ciastolina-i-innymi-masami.html



* Lukier wykonaliśmy z mąki ziemniaczanej pomieszanej z barwnikiem spożywczym, płyn powinien być bardzo gęsty i posiadać właściwości cieczy nienewtonowskiej [ dużo mąki, mało wody ] aby lepiej trzymał się ciasta.
Pięknie zastyga i jest bardzo miły w dotyku.

Share this:

, ,

CONVERSATION

0 komentarze:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...